Waar komt ons vlees vandaan?

Rundvlees uit de buurt

Het rundvlees dat wij u aanbieden komt uit de omgeving van Beekbergen. Een veehandelaar uit Klarenbeek zoekt voor ons de runderen uit. Hij komt bij veel boeren uit de omgeving. Wij verkopen dus echt Veluws rundvlees. Wij zoeken vrouwelijke runderen van 2-3 jaar oud. Deze koeien hebben meestal 1 of 2 kalfjes gehad, waardoor het vlees wat rijper en dus ook lekkerder is.

Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na hun geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro en krijgen ze veel frisse lucht.

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven en dat proeft u terug in de smaak van het vlees!

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. Ons rundvlees past goed in een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven. Het magere vlees heeft een lager vetpercentage en is licht verteerbaar. Het bevat veel vitamine B & D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en minderalen, zoals ijzer en zink.


Boerderijkip

In onze slagerij verkopen wij de ‘Boerderijkip’. Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven in de stal én in een overdekte vrije uitloop. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is plantaardig en bestaat voor minimaal 70% uit graan.

Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een boerderijkip echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier wordt er antibiotica gebruikt. Als een boerderijkip toch antibiotica toegediend heeft gekregen mag deze nooit gebruikt worden voor consumptie. Doordat de boerderijkip een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel antibiotica te worden gegeven. 

Het natuurlijke leefritme van de boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat boerderijkippen langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de boerderijkip een sterke, gezonde en vitale kip is. Door deze goede leefomstandigheden krijgt het vlees meer smaak.



ALLERGENEN

Gluten

Wij hebben veel producten die geen gluten bevatten, maar aangezien er binnen ons bedrijf met paneermeel gewerkt wordt, is de kans op sporen van gluten aanwezig.

In onze webshop staan dan ook geen glutenvrije producten, maar u kunt van veel producten de allergenen bekijken, en de ingrediënten. We zijn telkens bezig om dit uit te breiden en actueel te houden.

'S morgens vroeg kunnen wij desgewenst uw (glutenvrije) vleeswaren als eerste snijden op een schone machine.

Ook uw andere glutenvrije producten maken wij dan het liefst klaar, omdat er dan nog geen paneermeel gebruikt is.

Later op de dag is dit praktisch onmogelijk.

Ondanks al deze maatregelen kunnen wij niet garanderen dat er geen sporen van gluten zijn.

Geef duidelijk bij uw bestelling aan als u een glutenintolerantie heeft.



Andere allergenen

Deze staan aangegeven bij de diverse producten.

Mocht de gewenste informatie er niet bij staan, neem dan contact op via mail, dan gaan wij dat voor u uitzoeken.

Wij zijn telkens bezig om deze informatie uit te breiden en actueel te houden.