(H)eerlijke boerderijkip

In onze slagerij verkopen wij de ‘Boerderijkip’. Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven in de stal én in een overdekte vrije uitloop. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is plantaardig en bestaat voor minimaal 70% uit graan.

Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een boerderijkip echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier wordt er antibiotica gebruikt. Als een boerderijkip toch antibiotica toegediend heeft gekregen mag deze nooit gebruikt worden voor consumptie. 

Doordat de boerderijkip een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zelf te herstellen, hoeft er minder snel antibiotica te worden gegeven. Het natuurlijke leefritme van de boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat boerderijkippen langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de boerderijkip een sterke, gezonde en vitale kip is. Door deze goede leefomstandigheden krijgt het vlees meer smaak.